Nationaal Forum SEPA-migratie streeft onverminderd naar overgang op SEPA per 1 februari 2014

Het Nationaal Forum SEPA-migratie (NFS) heeft kennisgenomen van het voorstel van de Europese Commissie om de deadline van 1 februari 2014 voor de overgang op de SEPA-standaarden te handhaven, maar een additionele overgangstermijn van zes maanden in te voeren waarin betalingen volgens de huidige nationale standaarden door banken nog geaccepteerd mogen worden. Het is nog niet duidelijk of, en zo ja wanneer, dit voorstel door het Europese Parlement en de Raad van Ministers zal worden aangenomen.
Het NFS constateert dat, anders dan in sommige andere Europese landen, de migratie in Nederland al vergevorderd is. Naar schatting werden in december reeds 80% van de overschrijvingen en meer dan 50% van de incasso’s conform de nieuwe SEPA-standaarden uitgevoerd. Voor het overgrote deel van de nog niet gemigreerde bedrijven is de verwachting dat de deadline van 1 februari nog haalbaar is. Het NFS blijft dan ook onverminderd streven naar voltooiing van de overgang op de SEPA-standaarden per 1 februari 2014. Ook de Europese Centrale Bank heeft alle marktpartijen opgeroepen om de migratie per die datum af te ronden.
Het Nationaal Forum SEPA-migratie (NFS) is ingesteld door het Maatschapplijk Overleg Betalingsverkeer en begeleidt in Nederland de migratie naar IBAN en betaalmiddelen die zijn gebaseerd op Europese standaarden. Aanbieders en gebruikers van betalingsverkeer wisselen onder voorzitterschap van DNB in dit Forum informatie uit, bespreken de gewenste aanpak en maken afspraken over de migratie van het Nederlandse betalingsverkeer.

bron: www.dnb.nl

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.